Alcopops - Vær oppmerksom på høy prosentandel!

"Jeg drikker Red Berry i dag, den røde fargen stemmer med håret mitt!" "Nei, jeg forblir med tropisk sitron, det smaker bare kult!". En ufarlig samtale foran juicestativet? Nei, en samtale mellom Laura og Marie, to tenåringer drikker alkohol til Rose Monday-prosessen. Alcopops eller RTD (Klar til å drikke) sørger for humør: Partylaune med de unge forbrukerne, salgsforum med produsentene og Katerstimmung med politikk og forbrukerbeskyttelse. Hva er i det? Hva er det

I kritikken

De såkalte Alcopops er blandede drinker laget av høy prosent alkohol (f.eks. Rum, vodka, tequila) og / eller øl med sitronader og juice. Klar-til-drikke-blandingene kommer hovedsakelig i handy 275-milliliter flasker i handelen. Det som ser ut og smaker som brus inneholder ca 5, 5 volum% alkohol per flaske dobbelt brandy. Siden helsepersonell forbinder trenddrikkene med økt alkoholkonsum av ungdom, har alcopops blitt kritisert.

"Latinske ånd", kule gutter, solbrent og sexy - reklamefilmene i brennevindustrien har oppdaget den unge målgruppen for seg selv ... og slo marken. Dobbeltsifrede annonseringsbudsjett tredoblet salg i fjor. Et vellykket svar på nedgangen i konsumet per innbygger av høye prosentandeler i Tyskland. For å beskytte ungdommene diskuterer forbrukerorganisasjoner og den føderale regjeringen for tiden en spesiell avgift eller reklameforbud mot alcopops.

Fargerike og pop

Flaskene ser fargerike og trendy ut, innholdet smaker søtt og prikker. Formentlig er festdrikkene spesielt populære hos barn og ungdom, fordi de ofte smaker øl og vin for bitter og ren høy prosentandel for sterk. I de trendy blandede drikker maskerer søtningsmidler og intense aromaer alkoholen. Ifølge en vitenskapelig undersøkelse av jenter og gutter mellom 11 og 15 år er alcopops den mest populære alkoholholdige drikke etter øl.

Allerede en tredjedel av alle 15 år gamle gutter drikker regelmessig alkohol. Minst blandede drikkevarer basert på høy prosentandel av alkohol som alkohol og, ifølge ungdomsvernloven, kan ikke overføres til unge under 18 år. Ifølge Verdens helseorganisasjon er alkohol og dens konsekvenser (særlig trafikulykker og voldshandlinger) den viktigste dødsårsaken hos menn mellom 15 og 29 år i hele Europa.

Mer alkohol enn øl

Hvorvidt narkotika på grunnnivå eller ikke - til og med voksne bør vite at de populære festdrikkene inneholder mer alkohol enn for eksempel øl. Den søte smaken forfører å drikke raskere og mer enn vanlig. I tillegg gjør sukker og karbondioksid det spesielt enkelt for alkoholen å passere inn i blodet. Derfor noen tips: For tørstslokking er vann og juice sprinkler best.

Forhandlinger om Bundestag om spesiell skatt

Forbundsdagen drøfter nå planlagt spesialtilbud på Alcopops. Loven inneholder også et forbud mot mindre - og billigere - sigarettpakker. Dette er å bedre beskytte unge mennesker mot alkohol og tobakk. Ifølge utkastet vil den spesielle avgiften på alcopops være 83 cent per 275 milliliter flaske brennevinholdige blandede drikker. I tillegg bør en advarsel "skatt på personer under 18 år forbudt" på forsiden være obligatorisk. Loven skal tre i kraft 1. juli, hvis mulig. Kilde: hjelp info tjeneste

Del med venner

Legg igjen din kommentar